Matci Buckfast

Albina Buckfast a fost creat─â ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťit─â de ÔÇ×Brother AdamÔÇŁ. La ├«nceputul secolului XX, popula╚Ťiile de albine din insulele britanice au fost decimate de fenomenul, numit atunci, ÔÇ×Dezastrul AcarienilorÔÇŁ. Mai precis, parazitul traheal (acarapis woodi), invada tuburile traheale ale albinelor ╚Öi le scurta via╚Ťa, astfel au fost distruse mii de colonii.
Brother Adam a descoperit atunci c─â singurele familii care supravie╚Ťuiser─â erau ├«ncruci╚Ö─ârile dintre albina italian─â (A.m Ligustica) ╚Öi albina indigena neagr─â (Apis m. mellifera).

Acest fenomen l-a determinat s─â continuie studierea, ╚Öi folosind sta╚Ťia de ├«mperecheri izolat─â de la Dartmoor, a ├«nceput s─â efectueze ├«mperecheri controlate ├«ntre m─âtci ╚Öi tr├óntori selec╚Ťiona╚Ťi. A ├«nceput c─â hibrid, dar ast─âzi este o ras─â produs─â de om al─âturi de celelalte rase naturale. Oricum, importurile masive de m─âtci, care au ├«nceput la jum─âtatea secolului IX au ├«ncruci╚Öat majoritatea raselor de albine din apropierea zonelor locuite, greu mai put├óndu-se g─âsi rase pure.

Albinele Buckfast nu alearg─â pe rame, zboar─â ├«n condi╚Ťii de vreme rece, sunt culeg─âtoare foarte rapace ╚Öi sunt foarte bl├ónde (neobi╚Önuit de bl├ónde-dup─â cum spunea Brother Adam).
Coloniile au un comportament lini╚Ötit, culeg cantit─â╚Ťi mari de miere, au o tendin╚Ť─â foart─â sc─âzut─â de roire ╚Öi un comportament foarte igienic, drept pentru care nu se ├«mboln─âvesc.

Caracteristici Albine Buckfast:

  • au o evolutie exploziva in primavara
  • sunt extrem de blande
  • ierneaza foarte bine si consuma in timpul iernarii mai putin decat celelalte rase
  • sunt adaptate bine la zonele cu ierni reci
  • au cea mai redusa tendinta de roire
  • sunt foarte igienice (din acest motiv nu se imbolnavesc)
  • sunt culegatoare foarte bune
  • matca diminueaza ponta spre toamna

Matci Buckfast de vanzare

Se arat─â toate cele 6 rezultate

Pentru comenzi (sezon 2019) va rugam sa plasati o comanda si sa alegeti data de livrare. Refuz─â